Een jaarplan voor jouw website in 2016

Een jaarplan voor jouw website in 2016

Namens BigBird Media een gelukkig nieuwjaar gewenst! Nu het nieuwe jaar is aangebroken, hebben wij voor jou een checklist met betrekking tot een jaarplan inclusief handige tips zodat jij je website ook dit jaar weer up to date hebt!

Stap 1:
Maak een jaarplan van alle activiteiten met betrekking tot je website en alles daaromheen. Denk hierbij ook aan seizoenen, feestdagen, beurzen enz.
Stap 2:
Bepaal je doelgroep en zoek uit waar je bezoekers zich online bevinden.
Stap 3:
Ga aan de slag met de SEO (search engine optimization) en onderzoek hierbij wat goede zoektermen zijn waarop je site gevonden moet worden. 
Stap 4:
Na het SEO onderzoek, kun je nieuwe content en berichten plaatsen op je website, waarin deze zoektermen terugkomen.
Stap 5:
Denk na over SEA (search engine advertising) op Google om snel en efficiënt geïnteresseerden te krijgen door de juiste zoektermen.
Stap 6:
Voer acties en interacties op social media uit. Populaire kanalen hiervoor zijn Facebook / Twitter, Instagram & LinkedIn.
Stap 7:
Werf publicaties bij relevante online media zoals artikelen op verschillende blogs. Denk hierbij aan Frankwatching.
Stap 8:
Ga met Google Analytics na waar je bezoekers van je website vandaan komen, welke pagina’s ze bezoeken en wat de reden is dat ze je website verlaten. Denk hierbij aan wat jij kan doen om ervoor te zorgen dat de bezoekers op jouw website blijven.
Stap 9:
Zorg dat al je overige communicatie in lijn is met je online activiteiten. Enkele voorbeelden zijn, een digitale handtekening, briefpapier, folders, advertenties, etc.
Stap 10:
Adverteer ook offline om je bedrijf (extra) onder de aandacht te brengen.
Wees niet bang om gedurende het jaar je plan wat bij te schaven of aan te passen. Trial & Error werkt online vaak het meest effectief.
Kom je er toch niet helemaal uit? Neem gerust contact met ons op via info@bigbirdmedia.nl