Video marketing: tips voor het verspreiden van je video

Video marketing: tips voor het verspreiden van je video

Een mooie video maken of laten maken voor jouw bedrijf is een goede manier om het verhaal van jouw bedrijf duidelijk uit te leggen. De volgende stap is om jouw video zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen bij het juiste publiek. Dat doe je door middel van video marketing. Een goede video marketing zorgt ervoor dat jouw video een succes wordt. Maar hoe doe je dit en wat is video marketing precies? We leggen het je uit.

Wat is video marketing?
Met video marketing zet je jouw video of animatie in als online commercial. Het voordeel van video marketing ten opzichte van traditionele commercials is dat je een gerichter publiek kunt aanspreken en daarbij minder kosten hebt. Met video marketing wordt gebruik gemaakt van marketingtechnieken als SEO en SEA.

Feitjes over online video
Het is niet voor niets dat video marketing steeds populairder wordt. Hieronder een aantal feitjes over online video en video marketing

1. 95 procent van de mensen tussen de 16 en 34 kijkt online video’s. Dat deze doelgroep veel naar online video zou kijken had je misschien wel verwacht, maar had je dan ook veracht dat 80% van de mensen tussen de 50 en 60 jaar ook naar online video kijken?
2. 92% van alle online marketeers heeft in 2017 online video in hun marketing strategie toegepast.
3. Binnen één maand worden er meer video’s geüpload op het internet dan er in 30 jaar is uitgezonden op TV.

Hoe pas je video marketing toe?
De basis van een goede video marketing is eenvoudiger dan je misschien zou denken. Een goed begin maken kun je zelf, met deze tips.

Titel
Wanneer je jouw video uploadt op een platform is het voor een sterke video marketing van groot belang dat hij voorzien is van de juiste titel. Zorg ervoor dat de titel precies weergeeft wat de kijker kan verwachten.

Taggen maar
Nu je een sterke en uitnodigende titel hebt gegeven aan je video is het tijd om je video te voorzien van de juiste tags. Er zijn verschillende tools op het internet te vinden die je kunnen helpen met het vinden voor de juiste tags. Goede tags versterken je video marketing omdat de kijker jouw video hier op vindt. Gaat jouw video over aardappels schillen? Zorg dan dat alles zoektermen die men kan intypen op het gebied van aardappels schillen in jouw tags voorkomen.

Het oog wil ook wat
Een titel en de juiste tags zijn super belangrijk voor een sterke video marketing. Echter schiet je het doel van jouw video marketing voorbij als je niet kiest voor een mooie thumbnail. De thumbnail is de afbeelding die de internetbezoeker ziet voor hij jouw video aanklikt. Zorgt dat deze uitnodigend en professioneel oogt.

Beschrijving
Om de basis van jouw video marketing compleet maken is het zaak om een duidelijke beschrijving toe te voegen aan jouw video. Waar gaat je video precies over en wat kan de kijker verwachten als hij de video bekijkt. Gebruik in deze beschrijving ook weer de juiste zoekwoorden.

Met bovenstaande tips kun je al een heel eind op weg met video marketing voor jouw video of animatie. Wil je het maximale uit je video halen? Vraag dan hulp aan een video marketing expert.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Cooler Media.