Web trends 2016

Web trends 2016

Dit jaar zullen de volgende web trends aanwezig zijn: 

Mobiele optimalisatie & responsive webdesign
Zorg ervoor dat je website responsive is. Je website zal anders zakken in de Google rating en minder goed bezocht worden wat leidt tot minder leads en sales. Zorg ervoor dat je mobiele website vooral gericht is op gebruiksvriendelijkheid. De grotere foto (banner) op de laptopversie hoef je niet te tonen op je mobiele versie.

Gebruikerservaring
Het is nog nooit zo belangrijk geweest om de aandacht van je gebruikers vast weten te houden, hun ervaringen vast te leggen en de gebruikerservaring te blijven optimaliseren. Navigation design zal leiden tot een betere gebruikerservaring. App-achtige menu’s zoals flyout en slideout zullen meer gebruikt gaan worden in websites omdat ze veel ruimte op het scherm besparen.

Langer scrollen
Gebruikers vinden het fijner om door een pagina te scrollen dan te klikken op links of knoppen om relevante informatie te vinden. De one-page website of Pinterest-achtige websites zijn hier een goed voorbeeld van.

Interactive storytelling
Mooie interactieve visuele verhalen spreken gebruikers meer aan. Denk hierbij aan een goede combinatie van typografie, kleuren, visuals en animaties. Vloggen is hier een goed voorbeeld van.

Typografie
Door Google fonts zal typografie groter en fraaier worden. Hier door creëer je extra herkenbaarheid en beleving van het merk. Vroeger moest je als designer binnen het grid en fonts blijven van de web-wereld. Tegenwoordig zijn we daar helemaal vrij in.
 Waar vroeger alle tekstpagina’s op elkaar leken, kunnen we nu editorial designs maken. Braafheid is verboden!

Focus op content
Zorg voor een overzichtelijke presentatie  van je website voor een optimale conversie. Een mooie website die niet goed functioneert wordt niet goed bezocht. Functionaliteit is belangrijker dan de “look”.

Hoge kwaliteit doelgerichte, professionele fotografie
Professionele fotografie heeft meerwaarde omdat deze echt en puur is en past bij je merk of product. 

Material design
Ook wel de nieuwe 3D is de nieuwe term op Google. Het is nog steeds flat-design maar dan een stapje verder. De suggestie van driedimensionaal, diepte en hoogte is weer helemaal terug. Flat design blijft de basis maar door middel van strakke schaduw randen, ontstaat het nieuwe 3D. Dus geen verlooptinten, maar strakke kleuren en contrasten, met hier en daar een schaduwrandje.