Design briefing voor een logo of huisstijl

Advies op maat

Design briefing voor een logo of huisstijl

Een origineel logo en aantrekkelijke huisstijl zijn belangrijk voor de herkenbaarheid van een bedrijf. Hierdoor kun je aan je doelgroep laten zien waar het bedrijf voor staat en op welke manier het waarde aan hun leven kan toevoegen. Bij Big Bird Media kunnen we je hierbij helpen, waarvoor je eerst een duidelijke design briefing moet opstellen. Waarom is dit belangrijk en welke checklist kun je hierbij gebruiken?

Het belang van een goede briefing voor een logo ontwikkelen

Het maken van een logo of huisstijl is belangrijk voor bedrijven om herkenbaar te zijn voor potentiële klanten. Het moet uitstralen waar het bedrijf voor staat en origineel zijn ten opzichte van de concurrentie. Soms zit het verschil al in een onderscheidend lettertype of slim kleurgebruik bij een logo ontwikkelen. Het gaat niet om hoe modern of hip het logo of de huisstijl is, maar om wat er bij een bedrijf past. Zodoende vormt het een essentieel onderdeel van de zakelijke identiteit van een organisatie.

Deze zakelijke aankleding kun je met wat hulp van ons van Big Bird Media goed in elkaar zetten. Hiervoor is het echter wel belangrijk om een goede design briefing te ontwikkelen, waarin het karakter en de smaak voor de zakelijke identiteit naar voren komen. In zo'n briefing komen allerlei elementen naar voren die gebruikt worden voor het maken van een logo of huisstijl.

Checklist voor een goede design briefing

Een goede briefing voor jouw zakelijke ontwerp is belangrijk om het ideale logo of de perfecte huisstijl te ontwikkelen. Met behulp van de volgende checklist kun je een volledige briefing aanleveren.

  1. Achtergrondinformatie


Begin met het geven van achtergrondinformatie over het bedrijf en project. Hoe groot is het bedrijf bijvoorbeeld en wat zijn de doelstellingen, missie en visie? Omschrijf daarnaast de kernwaarden, grootste concurrenten en wat het bedrijf uniek maakt. Tot slot is het belangrijk om de uitdagingen of probleemstelling toe te lichten, waar de nieuwe zakelijke identiteit op in moet spelen.

  1. Opdrachtomschrijving


Maak duidelijk wat je van ons verwacht bij een professioneel logo ontwerpen door de opdracht concreet te beschrijven. Hierin moet staan wat er ontwikkeld moet worden, voor welke media en aan de hand van welke randvoorwaarden. Ook is het belangrijk om aan te geven of er gewerkt moet worden met een bepaalde boodschap, thema of slogan.

  1. Doel en doelgroep


Wat is het doel dat je met het concept wil bereiken? Het doel kan bijvoorbeeld zijn om te informeren, enthousiasmeren of echt activeren. Geef tevens aan welke doelgroep het moet bereiken, waarbij je specifieke kenmerken kunt toevoegen die de doelgroep kenmerken.

  1. Stijl


Overweeg bepaalde kleuren en uitstralingen waaraan het logo of de huisstijl moet voldoen. Je kunt bijvoorbeeld een huisstijl voorbeeld meesturen of het huidige logo. Zo wordt er een specifieke sfeer gegeven aan de zakelijke identiteit, wat ook mogelijk is door bepaalde kenmerkende woorden te noteren. Misschien moet het concept wel zakelijk, stijlvol, informeel of juist uitdagend zijn? Er kunnen tevens bepaalde beelden of iconen zijn die toepasselijk zijn en je wensen goed uitleggen.

  1. Conceptideeën


Stuur eventueel beeldmateriaal mee, waarin bijvoorbeeld een voorbeeld van de huisstijl van het bedrijf staat. Je kunt daarnaast zelf al wat conceptideeën aandragen in de design briefing. Zo help je ons in de goede richting en wellicht heb je zelf wel verrassende ideeën over het eindproduct.

  1. Planning


Het is ook belangrijk om de planning te vermelden. Wanneer wil je de eerste presentatie van het concept zien en met welke belangrijke vergaderingen moeten we rekening houden? Daarnaast moet de deadline voor de uiteindelijke oplevering van het eindproduct aangegeven worden.

  1. Budget


Wees duidelijk over wat het beschikbare budget is. Zo komen de uitkomsten optimaal overeen met de verwachtingen. Tevens scheelt dit veel tijd, offertes en overleggen.

Het perfecte logo of de ideale huisstijl met Big Bird Media

Aan de hand van jouw design briefing kunnen wij het ideale logo ontwikkelen dat past bij de missie en visie van je bedrijf. Door middel van een perfect logo of doeltreffende huisstijl zorgen wij ervoor dat jij de juiste boodschap overbrengt. De grafische vormgeving enthousiasmeert potentiële klanten en zorgt voor nog betere resultaten. Vraag ons om de kosten van een logo laten ontwerpen of een briefing voorbeeld en wij helpen je gelijk verder.