In 6 stappen van identiteit naar klantenbinding

BigBird Creative Studio presenteert de ei-volutie. Hét model dat jouw bedrijf helpt bij het verbeteren van je communicatie naar buiten. Of je nu net bent gestart als ondernemer of al meer dan honderd jaar zakendoet, je bevindt je in één van de zes fases van de ei-volutie. Loop je mee?

Broeden
Stap 1
broeden
Uitkomen
Stap 2
uitkomen
Uitvliegen
Stap 3
uitvliegen
Paringsdans
Stap 4
paringsdans
Nestelen
Stap 5
nestelen
Eieren leggen
Stap 6
eieren leggen
Broeden
Stap 1

Broeden

Elk plan, elk product en elk bedrijf ontstaat uit een idee. Broed op dit idee en brainstorm hierover met familie, vrienden, compagnons en deskundigen. In deze fase weet je nog niet wie je bent en wat je komt doen. Je zit verscholen in je veilige ei. Pas als je goed en lang genoeg op je idee broedt, ben je klaar voor de volgende stap.

 

BigBird helpt je met broeden door het houden van creatieve brainstormsessies. Je krijgt van ons vragen die je straks helpen om uit je ei te komen.

Uitkomen
Stap 2

Uitkomen

Nu je idee is uitgewerkt en concrete vormen aanneemt, ben je klaar om uit je ei te komen. In deze fase ontwikkel je je eigen identiteit. Je kuikendons verandert gestaag in een volwassen verenkleed. Wat zijn je kernwaarden, wat is je visie en waarom ben je op deze wereld? Wanneer je deze vragen hebt beantwoord, heb je je merkverhaal compleet en ben je klaar om uit te vliegen.

 

BigBird denkt met je mee over wie je bent en wat jou onderscheidt van anderen. Hier leggen we de basis voor jouw bedrijfsidentiteit.

Uitvliegen
Stap 3

Uitvliegen

Kleine vogeltjes worden groot. Je hebt inmiddels een eigen levensverhaal en identiteit. Deze zette je op papier in je veilige nest. Nu is het tijd om je verhaal aan de buitenwereld te vertellen. Vlieg uit en laat luid kwetterend horen dat je trots bent op jouw verhaal. Maar gebruik je energie slim: bepaal vooraf wie je wilt bereiken en welke media je daarvoor inzet.

 

BigBird helpt je met het bepalen van jouw doelgroep en de meest effectieve media voor jouw bedrijf. Samen bedenken we de beste strategie om die doelgroep te bereiken.

Paringsdans
Stap 4

Paringsdans

Je hebt een goed verhaal, een identiteit die je past en je weet wie jouw verhaal moet horen. Kortom, je bent klaar voor de paringsdans. Val op en verleid je doelgroep met creatieve uitingen, boeiende verhalen en sterke beelden. Borst naar voren, veren naar achteren. Wees onweerstaanbaar voor je doelgroep.

 

BigBird schrijft boeiende verhalen en schept sterke beelden. Creatieve uitingen die jou onweerstaanbaar maken voor je doelgroep, zijn onze specialiteit.

Nestelen
Stap 5

Nestelen

Het verleiden ging je goed af en je hebt klanten die gebruik willen maken van jouw product of dienst. Nu is het tijd om deze klanten aan je te binden. Laat ze zich welkom voelen in jouw warme nest zodat de behoefte om naar een ander te hoppen geen kans krijgt. Ben attent, vriendelijk en laat oprecht zien hoe erg je je klanten waardeert.

 

BigBird geeft je de tools voor een sterke en langdurige klantenbinding. Zo blijft jouw warme nest de favoriete plek om naar terug te komen voor je klanten.

Eieren leggen
Stap 6

Eieren leggen

Je hebt het voor elkaar. Van blij ei naar een hippe vogel met een grote schare fans en klanten. In deze fase is het belangrijk om bij de tijd te blijven. Schud je veren regelmatig op en luister goed naar het getjilp van de jonge vogeltjes. Je bent immers nooit te oud om te leren. Broed gewoon een nieuw ei uit als je denkt dat het piepende grut jouw plek opeist.

 

BigBird houdt je scherp. Wanneer je het gevoel krijgt een vergeten fladderaar te worden, broeden we graag samen met jou op nieuwe plannen en ideeën.

Dit is BigBirds ei-volutie, waar jouw kennis en kunde samengaat met die van ons.