Logo ontwikkelen

Advies op maat

8 handige tips voor een logo ontwikkelen

Voor een bedrijf is het logo meestal een van de eerste elementen welke zichtbaar is voor cliënten. Goede logo's zijn dan ook de perfecte visuele afspiegeling van de identiteit die jij als ondernemer wilt uitstralen. Met een logo wil je op een originele manier je onderscheiden van de concurrentie. Zo laat je een blijvende indruk achter bij potentiële cliënten en zakenrelaties. Waar moet je op letten bij een logo ontwikkelen? We zetten acht tips voor een professioneel logo vormen op een rij.

Tip 1: Kies voor eenvoud bij een logo ontwikkelen

Bij een bedrijfslogo is herkenbaarheid essentieel. Je wilt niet dat mensen langdurig moeten kijken om te bedenken welk bedrijf erachter zit. Een eenvoudig logo is bovendien gemakkelijk te onthouden, en ook voordeliger om te produceren. Eenvoud bij een logo ontwikkelen, zorgt ook voor meer flexibiliteit. Zo kun je het logo simpel toepassen in uiteenlopende media, met verschillende groottes.

Tip 2: Maak een onderscheidend ontwerp

Iedere dag word je continu geconfronteerd met verschillende producten van bedrijven die om je aandacht vragen. Door te kiezen voor een onderscheidend ontwerp val je als bedrijfslogo op in het wijdverspreide concurrentielandschap. Je wilt immers niet verward worden door een logo van de concurrent. Als slimme vogel doet BigBird Creative Studio dan ook marktonderzoek om te onderzoeken hoe het bedrijfslogo uniek is ten opzichte van de directe concurrentie.

Tip 3: Een logo ontwikkelen dat relevant is binnen de branche

Ondanks dat je onderscheidend wilt zijn met het bedrijfslogo, is het belangrijk om niet teveel anders te willen zijn. Als collectief hebben wij mensen nu eenmaal bepaalde visuele associaties bij zekere producten en branches. Zo gebruikt een serieuze organisatie bijvoorbeeld schreeflettertypes, terwijl kindermerken kiezen voor zachte en speelse schrijfwijzen. Een logo van een bank moet betrouwbaarheid uitstralen, terwijl je bij een kinderkledingmerk een grappige kwinkslag kunt maken. Bij een logo ontwerpen creëer je een idee dat past binnen de kaders van de branche.

Tip 4: Maak een logo dat cliënten onthouden

Naast eenvoud en onderscheid helpt kleur bij het onthouden van een logo. Kleuren roepen namelijk emoties op. De combinatie van geel en blauw staat bijvoorbeeld voor betrouwbaarheid, terwijl zwart een gevoel van klasse uitstraalt. Bij het selecteren van de kleur houd je bovendien rekening met je doelgroep en de sector waarbinnen je je vleugels uitslaat.

Tip 5: Een logo ontwikkelen dat zowel klein als groot functioneel is

De schaalbaarheid van het logo is misschien wel de belangrijkste tip bij het ontwerp. Het bedrijfslogo is namelijk op de meest uiteenlopende plekken te zien. Van een visitekaartje tot sociale media. Bij een logo ontwerpen is het dus van belang dat het zowel functioneel is op een grootte van 10 millimeter als 10 meter.

Tip 6: Houd je bedrijfslogo flexibel

Een logo vormen met succes is afhankelijk van de flexibiliteit. Het logo moet op iedere plek direct herkenbaar zijn voor de cliënt. Of het nu is geplaatst op een winkelpand of relatiegeschenk. Of kies voor een logo in zwart-wit, dat veelvuldig toegepast kan worden.

Tip 7: Let op de leesbaarheid bij een logo ontwikkelen

Als je bij het kijken naar een bedrijfslogo niet duidelijk de naam van het bedrijf kunt lezen, is het ontwerp geen succes. Wat vaak voorkomt, is dat de eerste letter zodanig wordt vormgegeven dat het niet als één geheel met de bedrijfsnaam wordt gezien. Ook kiezen sommige bedrijven ervoor om bepaalde letters te veranderen in vormen, waardoor de naam anders wordt gelezen. Laat daarom altijd anderen het ontwerp zien, om te onderzoeken of zij het logo duidelijk kunnen lezen.

Tip 8: Zorgvuldige uitvoering voor een professioneel ontwerp

Bij een logo ontwerpen speelt naast het idee de uitvoering een belangrijke rol. Het ontwerp kan namelijk interessant zijn, maar als de lijnen niet netjes zijn gevormd, oogt het geheel onprofessioneel. Zorg daarom dat je een professioneel ontwerpbureau in de arm neemt om jouw logo te ontwikkelen. BigBird Creative Studio ondersteunt je graag bij een professioneel logo ontwerpen.

Logo ontwerper gezocht? Neem contact op met BigBird Creative Studio!

Ben je klaar om jouw onderneming van een professioneel logo te voorzien? BigBird helpt je met het neerzetten van je eigen identiteit. Jij vertelt welke boodschap je wilt overbrengen aan de buitenwereld. Wij gaan vervolgens aan de slag om jouw verhaal te vertalen naar een herkenbaar en sterk logo. We denken met je mee over je bedrijfsidentiteit en hoe je jouw doelgroep het beste kunt aanspreken. Van een visitekaartje tot de bedrijfswagen, van het briefpapier tot het webdesign: alle vormen van communicatie geven wij samen met jou vorm. Benieuwd naar de logo laten ontwerpen kosten? Neem vrijblijvend contact met ons op via de website voor meer informatie.