Een, twee, vier

Een, twee, vier

1 wordt meestal opgevolgd door 2 en raad eens wat daarna komt? Juist, 3. Voorspelbaar he? Voorspelbaarheid heeft zo zijn voordelen, maar als je de aandacht van mensen vast wilt houden dan kan deze voorspelbaarheid wel een beetje saai worden.

Hoe maak je je presentatie minder lineair? Nou, door interactieve elementen toe te voegen aan je presentatie! Een voorbeeld hiervan is een interactief menu.

Het is in Powerpoint mogelijk om linkjes te creëren in je slides. Deze zogenaamde 'hyperlinks' kunnen uiteraard linken naar een website buiten de presentatie, maar ook naar een slide binnen de PowerPoint presentatie zelf. Wanneer je op de tekst, vorm of afbeelding klikt waar een link achter is gezet, komt direct de gewenste slide in beeld en kun je verder gaan met je verhaal.

Je kunt dit bijvoorbeeld gebruiken voor de slide met de inhoudsopgave. Veel presentaties starten hiermee. Zorg ervoor dat deze inhoudsopgave op elke slide zichtbaar is. Dit is je interactieve menu. Als je op een item in de inhoudsopgave klikt  kun je vanaf elke slide direct tussen verschillende onderwerpen schakelen. Ook super handig als er vragen zijn, want je kunt meteen de juiste slide erbij pakken. Sowieso maakt een Q&A je presentatie nog interactiever, doordat er ook iets van het publiek verwacht wordt en in actie komt.

Wil je een interactief menu in je PowerPoint? Zorg ervoor dat je tijdens je presentatie bij je laptop kunt, want moet hiervoor met je muis klikken op de linkjes die je hebt gemaakt.

Dus, een interactief menu geeft je de mogelijkheid om van een, twee, drie naar een, twee, vier te gaan. En als je dat toch bezig bent...maak dan ook meteen gebruik van een mouse-over effect, zodat je publiek ook duidelijk ziet dat je ergens op klikt!

Meer weten over PowerPoint, of wil je ook een interactief menu in jouw presentatie? Geef een belletje (073 711 4567) en we vertellen je er graag meer over!

Nikki van Esch
PowerPoint specialist
BigBird creative studio.

 

 

Begin je creatieve vlucht hier

Beginnend met een vrijblijvend gesprek of vraag een creatieve brainstormsessie aan.