Kleuren maken de man

Kleuren maken de man

Yes! Je hebt de hele middag gewerkt aan je PowerPoint presentatie en eindelijk is deze af! Je speelt hem nog een keer af ter controle en wat zie je? De kleuren die je gebruikt heb wijken toch iets af van de kleuren die in je logo zitten. En op slide 3 is de kleur weer net iets anders dan slide 2. Hmm, dat is jammer want je hebt net zo veel tijd besteed aan het kiezen van de juiste kleur voor je grafieken.

Als je druk bezig bent met het maken van je presentatie kunnen dit soort dingetjes er even bij inschieten. Maar, niet getreurd! Ook hier is een oplossing voor. Het enige wat je hoeft te doen is de zogenaamde ’thema-kleuren’ aanpassen in je PowerPoint document.

Elk bedrijf heeft een logo en huisstijl met bepaalde kleuren die de boventoon voeren. Dit zijn de zogenaamde huisstijl-kleuren. Door deze door te voeren in de rest van de communicatie straal je eenheid uit. Ook je presentatie hoort deze kleuren de bevatten, zodat duidelijk is dat deze bij jouw bedrijf hoort. Wel zo professioneel.

Als je de thema-kleuren vastlegt dan kun je gemakkelijk en snel precies de goede kleur kiezen voor je tekst, vormen etc. Daarnaast nemen ook de grafieken en tabellen deze kleuren over, zodat deze meteen mooi bij de rest van je presentatie passen. Dit scheelt een heleboel tijd. Tijd die je liever aan andere dingen wilt besteden. Dat kopje koffie staart je al de hele tijd aan, maar zal nu ondertussen wel koud geworden zijn.

Wil jij dat jouw presentaties voortaan mooi aansluiten bij je huisstijl? Bij ons kun je terecht voor een PowerPoint template in jouw huisstijlkleuren. Deze template kun je zo uitgebreid maken als je zelf wil, bijvoorbeeld met een iconen-set, vooraf ontworpen slides die je zelf naar eigen inzicht in je presentatie kunt plaatsen, animaties etcetera.

Meer weten? Neem gerust contact op 073 7114567

Begin je creatieve vlucht hier

Beginnend met een vrijblijvend gesprek of vraag een creatieve brainstormsessie aan.