Op de plaats rust

Op de plaats rust

Ben jij iemand die, zodra je een presentatie gaat maken in PowerPoint helemaal los gaat met de vele ontwerpmogelijkheden die worden geboden? Dat is dit een geschikte blog om even RUSTig door te lezen. Waarom die nadruk op het woord 'RUST'? Rust is een van de belangrijkste dingen in het ontwerp van je presentatie slides.

PowerPoint biedt veel opties om je presentatie aantrekkelijker te maken. Het gevaar hiervan is dat je hierdoor juist teveel 'ontwerp' aan je presentatie toevoegd waardoor jouw boodschap alleen maar minder duidelijk overkomt. Drukke slides met veel elementen zorgen ervoor dat het publiek zich minder focust op jouw verhaal en wordt afgeleid.

Maar hoe maak je het ontwerp van je presentatie rustiger?


1.
Gebruik hetzelfde lettertype op alle slides en zorg ervoor dat de lettergrootte overeen komt. Titels kun je gerust wat groter maken dan de begeleidende tekst, maar zie erop toe dat de grootte van de titel en de overige tekst dan op elke slide hetzelfde is.


2.
Het is belangrijk dat je niet teveel varieert in de layout van de slides. Maak een aantal basisslides die je afwisselt, met en zonder foto's. Dan heb je ook meteen een houvast wanneer je wel foto's in een slide plaatst, want het formaat hiervan heb je in de basisslide al bepaald.


3.
Zorg ervoor dat je niet teveel kleuren gebruikt in de presentatie. Aan te raden is om hier alleen je huisstijl kleuren te gebruiken, zie ook onze blog: Kleuren maken de man.


4.
Maak niet teveel gebruik van animaties. In PowerPoint kun je betrekkelijk makkelijk bepaalde elementen animeren, waardoor bijvoorbeeld je tekst van links naar rechts in beeld in schuift. Natuurlijk kun je dit een keertje doen, dat schud je publiek even wakker, maar teveel beweging zorgt voor onrust en leid wederom af van je verhaal. Wees hier dus voorzichtig mee.

Dus, wat denk je ervan? Kun je de volgende keer dat je een presentatie gaat maken de rust bewaren?

Lijkt het je toch lastig om een goed ontwerp te maken voor je PowerPoint presentatie? Geen nood, wij staan voor je klaar en ontwerpen met liefde diverse template slides, zodat jij een basis hebt van waaruit je je toekomstige presentaties kunt vormgeven. Neem gerust contact op voor meer informatie: 073 711 4567 / info@bigbirdmedia.nl

 

Begin je creatieve vlucht hier

Beginnend met een vrijblijvend gesprek of vraag een creatieve brainstormsessie aan.