Houd je publiek wakker

Houd je publiek wakker

Het mouse-over effect in powerpoint. 

Iedereen kent het wel. Je woont een presentatie bij en dit is gewoon een opeenvolging van slides. Je betrapt jezelf erop dat je alvast een boodschappenlijstje in je hoofd aan het maken bent, in plaats van dat je aandacht bij de presentatie blijft.

Je wil natuurlijk niet dat dit ook bij jouw eigen presentatie gebeurt.

Uiteraard is de aandachtspanne van het publiek mede afhankelijk van het onderwerp van de presentatie, maar een presentatie kan een stuk interessanter gemaakt worden door gebruik te maken van enkele mogelijkheden van Powerpoint. Een mouse-over effect, ook wel hoover-effect genoemd, is een van die mogelijkheden.

Stel je voor, je wil enkele woorden in je tekst benadrukken. Dat kun je doen door een mouse-over effect toe te kennen aan deze woorden, zodat ze van kleur veranderen wanneer je hier met je muis overheen gaat. Zo hoef jij niet te wijzen naar je powerpoint presentatie, ook fijn, en het publiek ziet meteen welke kernwoorden je wilt benadrukken. Ook gebeurt er even iets in je presentatie wat ze niet per se verwacht hadden. Hierdoor is de kans groter dat je de aandacht van je publiek vasthoudt.

Dit wordt ook vaak gebruikt op websites. De knop waar je met je muis overheen gaan veranderd net even van kleur en trekt je aandacht. Het verduidelijk dat je hier op kunt klikken, maar het geeft ook wat dynamiek aan een website. Deze is minder statisch, want er gebeurt iets.

In Powerpoint maak je hier vaak gebruik van als je een interactief menu hebt in je presentatie, maar dit hoeft dus niet. Je kunt dit ook toepassen op bijvoorbeeld afbeeldingen of ervoor zorgen dat er een kleine animatie afspeelt als je met je muis ergens overheen gaat. Een kleine beweging geeft vaak al een heel dynamisch en verrassend effect. 

Deze bovenstaande effecten kan je als een hoover effect gebruiken, maar gelukkig heeft PowerPoint ook opties om hoovers/animaties automatisch af te laten spelen. Dit hang net af van je gehele timing en wat je voorkeur heeft. Mogelijkheden genoeg!

Een powerpoint presentatie kan verrassend dynamisch zijn. Kleine toevoegingen zorgen ervoor dat de monotonie doorbroken wordt en iedereen weer bij de les is. Dus stel het maken van een boodschappenlijstje nog even uit, en bedenk hoe je jouw presentatie net dat beetje extra kunt geven!

Wil je het uiterste uit je PowerPoint presentatie halen? Geef ons dan eens een belletje. We vertellen je graag alle mogelijkheden en waar de kansen liggen in PowerPoint.

Oh ja, een telefoonnummer is dan misschien wel handig: 073 711 4567.

Wie weet tot snel!

Groetjes

Nikki

BigBird Creative studio.

Begin je creatieve vlucht hier

Beginnend met een vrijblijvend gesprek of vraag een creatieve brainstormsessie aan.