Wat is de identiteit van een bedrijf?

Advies op maat

Wat is de identiteit van een bedrijf?

De identiteit van een bedrijf is belangrijker dan je misschien denkt. Want wie ben je en waar sta je voor? Wat is de unique selling point van het bedrijf en waarom moeten klanten kiezen voor jou in plaats van voor de concurrentie? Wij vertellen je graag meer over wat een bedrijfsidentiteit precies is én hoe je een sterk merk creëert.

Wat is een bedrijfsidentiteit?

De identiteit van een bedrijf bestaat uit verschillende componenten. Zo bepalen onder andere de visie, missie, brand language en je doelgroep wie je bedrijf is. Een identiteit voor je bedrijf bepalen doe je bij voorkeur voordat je je merk of product op de markt brengt. Zo is het slim om na te denken wie je bent, wat je wilt uitstralen en op welke manier je dit wilt overbrengen. Houd hierbij rekening met je doelgroep, maar ook met je werknemers. Je werknemers vormen namelijk een belangrijk onderdeel van jouw identiteit!

Waarom is de identiteit van een bedrijf zo belangrijk?

De identiteit van een bedrijf is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat je je kunt onderscheiden van andere bedrijven. Jouw merk én boodschap zijn uniek. Door brand awareness te creëren, zorg je er bovendien voor dat jouw bedrijf op de kaart wordt gezet en je je doelgroep bereikt. Deze naamsbekendheid leidt - als het goed is - tot een hogere omzet. Zorg ervoor dat de identiteit goed aansluit bij jouw product/dienst en doelgroep. Zo heeft een advocatenbureau een compleet andere identiteit dan een speelgoedwinkel.

Hoe creëer je een sterke identiteit voor een bedrijf?

Een sterke identiteit voor een bedrijf creëer je door een (creatief) plan te maken. Zet je doelen op papier en bedenk hoe je deze kunt bereiken. Wat is jouw unique selling point en wie wil je bereiken? Zorg ervoor dat je goed vindbaar bent (zowel online als offline) en durf out of the box te denken. Neem ook je bedrijfslogo, website en campagnes eens onder de loep. Een reclamebureau Rosmalen en omgeving kan met je meedenken en heeft de kennis en ervaring om jouw bedrijfsidentiteit te versterken.

Ontdek hoe jij een sterker merk creëert!

Wil je graag hulp bij het creëren van een sterke identiteit voor je bedrijf? Maak dan kennis met het team van BigBird Creative Studio. Wij zijn een reclamebureau Den Bosch en omgeving die alles weet over bedrijfsidentiteit, creatieve concepten en online merkbeleving. Wij zorgen ervoor dat de identiteit van jouw bedrijf perfect aansluit bij jouw plannen en visie. Wij helpen je om beter vindbaar te worden, meer brand awareness te creëren en hogere omzetten te behalen! Neem gerust contact met ons enthousiaste team op voor meer informatie, een vrijblijvende offerte of om een brainstormsessie in te plannen.